Denna artikel visar hur enkelt och smidigt det är att lägga till en IP-kamera i din kontrollenhet från Zipato.

Lägga till IP-kameran:
1. När du loggat in välj "Add new device"
2. Från de olika tillängliga nätverken välj "IP-kamera"
3. För en kamera som har stöd vänta på att din kamera har hittats.
4. För en kamera utan fullt stöd välj "IP-Scan"  Där kan du sedan söka efter din kamera eller inkludera den manuellt genom att skriva in dess IP-adress.
5. Spara kameran och lämna sökningen. Nu bör din kamera finnas i enhetshanteraren.

Konfigurera kameran
1. Välj "Edit camera information" i enhetshanteraren
2. Fyll i logininformationen för din kamera
3. Du behöver också fylla i path tiill din stream, information som du finner i din IP-kameras manual
4. För att använda "snap shot-funktionen" så behöver vi ordna vår FTP-server

• Öppna FTP-konfigurationen i din kameras Webb-gränssnitt

• Använd värden från din kontrollenhet för att konfigurera FTP:n

• Serveradress och logininformation skall kopieras till kamerakonfigurationen

• För "path-inställningar" använd "alarm" för det är mappen som används på vår FTP-server

• Efter att du lagt till din FTP-data, använd testfunktionen för att kontrollera anslutningen

5. Efter konfigurationen, testa streamen för att se att dina kamerainställningar fungerar

• Klicka på "Open Stream"

• Välj stream som du vill se

6. Pröva snapshotfunktionen för att kontrollera dina FTP-inställningar

• Klicka på "Snapshot Image"

• Uppdatera din kameravy genom att klicka på "Refresh"

• Klicka på "Open Files Manager" för att se sparade snapshops

• Om inga Snapshots påträffas klicka på datuminställningarna och välj "TODAY"

7. Din kamera är färdigkonfigurerad och redo att användas.