Innan du adderar en ny enhet till din Zipabox så rekommenderar vi att du tar enheten så nära kontrollenheten som möjligt. Rekommenderat avstånd mellan sensorer och Zipaboxen när du adderar dem är mindre än en meter. Vänligen konsultera manualen till enheten du skall lägga till gällande inkludering. Viktigt är också att nollställa enheter innan du lägger till dem i ditt nätverk. Detta nollställer all information om en tidigare kontrollenhet som som den kan ha tillhört (vid t.ex. test hos tillverkaren). Varje gång du lägger till eller tar bort en enhet så rekommenderar vi att du synkroniserar allt när du är inloggad på my.zipato.com.

Hur lägger jag till en enhet?  1. Logga in på Zipatos Control Center Dashboard

  2. Välj "Device Manager" i panelen till vänster och tryck på "Add new device"

  3. I "Add new device wizard" välj nätverksprotokollet du vill använda (t.ex Z-Wave eller EnOcean)

  4. Följ instruktionerna i "Add new device wizard" (för Z-Waveenheter så kommer Reset/exkluderings-processen att starta automatiskt innan inkluderings-processen börjar)

  5. Mot slutet av denna process så kommer "Add new device wizard" att göra en automatisk synkronisering av data mellan din Zipabox och Zipatos cloud server och därefter kommer du få "Device Joined"-meddeleandet

  6. När du lagt till din enhet i nätverket gå till "Device Manager" och klicka på aktuellt nätverksprotokoll (t.ex. Z-Wave) och du kommer att finna enheten du just adderat 

  7. Nu kan du konfigurera enhetens inställningar och dess synlighet, vad det är för typ av enhet och rum den placeras i etc.