Denna artikel visar hur du skapar en regel som automatiskt tänder/släcker en Zipato RGBW-buld när en hemma- elller borta-PINkod (el. RFiD-tag) används på Mini Keypad.

Mål:
Målet med denna regel är att automatiskt kontrollera en Zipato RGBW Bulb. Det vill säga att lampan skall släckas när någon trycker in en kod på Mini Keypad.

Det behöver du:

• Zipato RGBW Bulb

• Zipato Mini Keypad RFiD

• Zipabox

Setup och kontroll
Om du behöver hjälp med att inkludera Zipato RGBW Bulb och Zipato Mini Keypad RFiD i ditt Z-Wavenätverk läs gärna här. Vi skapade sedan reglerna ovan i Zipatos Rule Creator. För mer information om detta läs gärna "Introduktion till regelskaparen".

Reglerna fungerar på följande sätt:
Away Rule (ovan till vänster):

1. "When"-blocket omsluter hela regeln. Denna regel är aktiverad om Away-knappen på Mini Keypad följs av att någon trycker in motsvarande kod eller om en RFiD-tag används

2. "Action-"-blocket sätter ljusstyrkan på Zipato RGBW Bulb till 0.

3. Glöm ej att spara din regel och synkronisera när du är färdig

Home Rule (ovan till höger):

1. "When"-blocket omsluter också denna regel. Den aktiveras om Home-knappen på Mini Keypad följs av att någon trycker in motsvarande kod eller om en RFiD-tag används

2. "If"-blockets villkor möts om om ljusstyrkan är mindre än 20%

3. "Action"-blocket sätter ljusstyrkan på Zipato RGBW Bulb till 100.

4. Glöm ej att spara din regel och synkronisera när du är färdig