Hur installerar jag min Homey?

Grattis! Du har skaffat dig en Homey! Nu ska den installeras. Men oroa dig inte, det går jättelätt. Följ stegen nedan eller titta på videon.

1. Anslut Homey till vägguttaget

I förpackningen till Homey hittar du:

Homey box contents

• Homey

• 1 spänningsadapter

• 1 späningssladd

Nu behöver du bara hitta en lämplig plats för din Homey. T.ex. vid TVn.

Sen ansluter du den lilla kontakten på kabeln till Homey och den andra till spänningsadaptern. Nu kan du stoppa spänningsadatern i vägguttaget och din Homey kommer att starta upp.

2. Följ guiden för att installera Homey

2.1. Med din webbläsare gå till https://setup.athom.com

Första gången kommer Homey att starta på några sekunder. När den är klar kommer den säga till att att du ska ansluta. Ta då din laptop, smartphone eller PC. Säkerställ att den har WiFi.

Nu går du till sidan https://setup.athom.com mha Google Chrome web browser.

Homey Setup screen

2.2. Anslut Homey till ditt WiFi

Anslut den enhet du använder för installation till HomeySetup WiFi nätverk. Så som hemsidan visar. När du är ansluten kommer processen att gå vidare automatiskt.

Välj ditt eget WiFi nätverk. Ange ditt lösenord till ditt WiFi nätverk för att ansluta Homey till nätverket (och internet).

Om det behövs kommer Homey att automatiskt hämta hem senaste versionen av mjukvaran till dig.

2.3. Anslut Homey till ditt Athomkonto

På skärmen kommer du se EULA (End User License Agreement) och användarvillkor för Homey. Läs dessa noggrant och välja att acceptera villkoren genom att klicka i båda kryssrutorna för att gå vidare.

Härnäst loggar du in på ditt Athomkonto för att länka Homey till kontot. Om du inte har något Athomkonto kan du enkelt ordna ett genom att klicka på New Account och skapa ett konto mha din emaladress och ett lösnord du själv väljer.

3. Nu är allt klart! Ha så trevlig med din Homey!