Skapa Z-Wave direktassociationer i Homey!

Här kommer en enkel beskrivning på hur man gör direktassociationer i Homey.(Inom kort kommer även bilder)

1. Öppna konfigurationsfliken(kugghjulet) på den enheten som ska styras och kom ihåg Node ID.

Exempel Qubino Flush Dimmer:

2. Öppna konfigurationsfliken(kugghjulet) på den enheten som ska styra enheten i punkt 1.

3. Läs manualen för enheten som skall styra(trigga) den andra enheten och ta reda på vilken associationsgrupp den skickar sin information(trigger).

Exempel från Nodon Wall Switch (den måste då vara konfigurerad som Duo, ej scene):

4. I den associationsgruppen skriv in det och skriv in Node Id på den enhet du vill styra från steg 1.

"1" som står på varje grupp är Homey, dvs kontrollenheten.

5. Spara och allt är klart.

OBSERVERA !!! Enheterna som ska associeras måste prata med varandra på samma sätt. Du kan inte associera en vanlig enhet med en secure. Så kolla att dina enheter kan "prata samma språk". T.ex. kan en Nodon Wall Switch inte kommunicera secure (2017-09-27) medan en Aeotec Wall Mote kan sättas till att kommunicera secure eller ej.

Vill man läsa lite mer om förändringarna av direktassociationer i Z-Wave Plus.