Sonos har stöd för en stor lista med både gratis- och prenumerationstjänster för musik. Här visar vi hur enkelt det är att lägga till en musiktjänst i ditt Sonossystem.

Använd bara dessa enkla steg för att lägga till en musiktjänst på den enhet du använder:

iOS och Android

1. Börja med att klicka på menyn högst upp till vänster

2. Välj "Lägg till musiktjänster"

3. Välj den musiktjänst du vill addera från listan (t.ex. Spotify)

4. Välj "Lägg till i Sonos" och följ sedan anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen

Mac och PC

1. På högersidan av Sonos skrivbordscontroller klicka bara på knappen som heter "Lägg till musiktjänster"

2. Välj den musiktjänst du vill lägga till

3. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen

Lägg till flera konton för en musiktjänst:

Det är också väldigt enkelt att lägga till flera konton för just en speciell musiktjänst.  Du kommer att bli ombedd att ange ett namn för varje konto. När du sedan spelar musik från denna tjänst kan du välja vilket konto du skall använda med dessa steg.

iOS och Android

På appen i mobilen kommer du att se namnet av kontot som används för tillfället högst upp i mitten på skärmen. Klicka där för att från fram menyn som visar andra användare och som gör att du kan byta konto.

Mac och PC

Om du har två eller fler konton för samma musiktjänst som är tillagda i systemet så kommer du att ha en triangel som pekar nedåt i samma rad som musiktjänstens namn. Genom att klicka på denna kan du enkelt byta till ett annat konto.

Hjälp
Jag ser inte "Lägg till musiktjänster" i menylistan
Om du inte får upp detta menyval innebär det troligtvis att den appversion du använder måste uppdateras.
Om du inte kan uppdatera appen, eller om den redan är uppdaterad, försäkra dig om att du har en Controller som stöds. En del äldre versioner kan ha fortfarande ha grundläggande kontroll över ditt system men du kan inte hantera tjänster eller ändra inställningar.

För en fullständlig lista som stöds se denna lista.

Om den enhet du försöker använda inte har fullständigt stöd av Sonos så måste du använda en annan enhet med Sonos-appen installerad för att kunna göra tillägg i dina musiktjänster.

Jag ser inte den musiktjänst jag vill använda i listan
Om du vet att den musiktjänst du har för avsikt att använda är kompatibel med Sonos, och finns tillgänglig där du befinner dig, men inte visas i listan. Se då till att ditt system är registrerat korrekt geografiskt.

Om du använder en skrivbordscontroller kan du kontrollera huruvida den saknade musiktjänsten finns i Beta genom att väja "Lägg till musiktjänst" och sedan "Sonos Labs" längst ned på listan.