Vi har skapat en anpassad notifikation som ofta används för övervakning av kommersiella kylar och frysar. Denna notifikation ger dig möjligheten att få ett larm när temperaturen har förändrats under tid istället för att bara få larm vid en enstaka avläsning. Detta avhjälper problemet med falsklarm i kommersiella kyl- och frysapplikationer vid t.ex. avfrostning.

1. Ställ in Sensorernas Aware State

För att ställa in sensorernas “Aware State”, klicka på namnet på temperatursensorn i sensorlistan och välj sedan “Edit”-fliken eller välj helt enkelt pennikonen intill sensorn i listan.

När du gjort detta så måste vi försäkra oss om att “Aware State”-inställningarna kommer att fungera för vår notifikation. För mySensors premiumkonton så kan man sätta aware state heartbeat så snabbt som tio minuter. Om ni använder mySensors standard “gratis” version, så blir denna dina heartbeats standardvärden.

Därefter skall vi sätta inställningarna för “Use Aware State”. Detta är de tröskelvärden som hålls i sensorns fysiska minne och som triggar kommunikation när de möts. För premiumkonton så kan sensorns ha både ett högt och lågt tröskelvärde, för standardkonton så kan sensorn ha ett tröskelvärde.

2. Ställ in anpassade notifikationer

För att ställa in en anpassad kyl- frysnotifikation så klickar du bara "Notifications" fliken och längst upp till höger på på notifikationssidan så klickar du helt enkelt på ”Add notification”

Klicka därefter på “Advanced notification” och välj ”Notify after aware period” från rullgardinsmenyn.

Nu kan du ställa in parametrarna för notifikationer genom att välja namn och notifikationstext och därefter välja ”Alert After” tid som är densamma som din sensor kan förbli i alert state innan notifikationen skickas.

Om du vill att notifikationen skall vara aktiv dygnet runt så ställer du “Schedule Notification Times” på “Always” annars kan du enkelt välja “Schedule” och anpassa det efter dina behov. Ställ in din ”snooze period” och försäkra dig om att “Notification is active” och välj sedan “Continue”.

Härnäst, från rutan till vänster välj sensor(er) som du vill tilldela denna notifikation och flytta dem till ytan till höger genom att markera dem och sedan klicka på ”dubbelpilarna” mellan de två rutorna. Då flyttas sensorn över till rutan till höger.

Slutligen, klicka på ”People to Notify” och välja vilka som skall ta emot notifikationerna. Det gör du på exakt samma sät som ovan.

Denna notifikation kommer automatiskt att använda samma inställningar från varje tilldelad sensor för att låta dig veta när temperaturen har befunnit sig över, eller under, de individuella sensorernas ”aware state threshold under en viss tid.

Om du är bekant med fler typer av våra sensorer så kan du inse att denna notifikation kan användas av en mängd andra sensorer. Till exempel kan du, i stället för att bli meddelad var gång en dörr öppnas, få en notifikation när en dörr lämnas öppen… det finns en uppsjö av möjligheter.

För mer information om våra trådlösa sensorer - besök www.mysensors.se.